همانطو رکه گفتیم در دنیای امروز تمامی حرفه ها پیشرفت ویژه ای در زمینه الکترونیکی شدن داشته اند و کار افراد راحت تر شده است که طراحان نما نیز از این امر مستثنی نمی باشند.باید بگوییم که در دهه اخیر تمامی نرم افزارهای مهندسی پیشرفت خوبی را داشتند و نرم افزارهای طراحی نما نیز بسیار پیشرفت کرده حال با وجود تنوع نرم افزارهای طراحی نما تصمیم گرفته ایم تا چند نمونه را برای شما بیان کنیم و به بررسی و انتخاب بهترین نرم افزار طراحی نما بپردازیم.
طراحان نما باید به دنبال نرم افزار طراحی نمایی باشند که دارای ویژگی هایی از قبیل: در زمان و کیفیت رندر بالاترین خروجی را به آنها میدهند پس باید به دنبال نرم افزاری بگردند که در زمان بیشترین صرفه جویی را می کند و در نتیجه از کیفیت مورد قبولی برخوردار می باشد و کار کردن با آن دارای پیچیدگی نمی باشد و از هر گونه نواقص فنی که باعث اختلال به هنگام طراحی می شود باید به دور باشد زیرا نرم افزاری که دائم در حال ارور دادن و قطع شدن می باشد نمی تواند برای طراحی نما مناسب باشد به همین دلیل باتید در انتخاب بهترین نرم افزار مورد نیاز برای طراحی نما دقت داشته باشید. ویژگی های دیگر نرم افزارهای موردنیاز برای طراحی نما شامل موارد زیر می باشد:
در ادامه به بیان انواع نرم افزارهای مورد نیاز برای طراحی نما می پردازیم:
نرم افزاری اسکچاپ نرم افزاری می باشد که که به کمک آن طراحان نما می توانند کارهای مختلفی را در زمینه طراحی نما انجام دهند از جمله مهمترین کارهایی که با این نرم افزار میتوان در زمینه طراحی نما انجام داد طراحی نما و طراحی نمای ساختمان های مختلف می باشد که یکی از کارهای مهم این نرم افزار به شمار می رود.
نرم افزار اسکچاپ یکی از پرکاربردترین و پر بازده ترین نرم افزارهای طراحی نما می باش. پربازده بودن این نرم افزار طراحی نما به این معنا می باشد که طراحان نما می توانند نمایی که مدنظرشان می باشد رابه صورت متریال به نرم افزار بشناسانند و این روند کار در این نوع نرم افزار طراحی نما به راحتی و با سرعت بالا انجام می شود.
یکی دیگر از دلایلی که این نرم افزار را به بهترین نرم افزار طراحی نما تبدیل میکند این مورد است که نرم افزار اسکچاپ به ما طراحان نما کمک می کند که طراحان نمایی که میخواهند طراحی کنند را در جهات مختلف و زوایای گوناگون و یا در حالت های مختلفی که مدنظرشان می باشد را اجرایی کنند در حقیقت نما مورد نظرشان را که از پایین عکسبرداری کرده اند را می توانند در محیط اسکچاپ با جابجایی ایکس و ایگرگ ها آن را به حالت متریال مورد نظرشان با زوایای دلخواه خودشان برسانند.
یکی دیگر از قابلیت های متمایز کننده نرم افزار اسکچاپ از باقی نرم افزارها این است که طراحان نما می توانند هر میزان که لازم می دانند به متریال ها نور اضافه کنند و پروژه را خود مدیریت کنند.
یکی از مرسوم ترین نرم افزارها برای طراحی نور نمای بیرونی نرم افزار تری دی مکس می باشد.برای نورپردازی نمای بیرونی و بطور کلی طراحی نورپردازی در معماری از این نرم افزار استفاده می کنند. قابل ذکر می ابشد که کار سه بعدی کردن ساختمان را توسط خود نرم افزار تری دی مکس انجام می دهند و کار نورپردازی و طبیعی کردن آن توسط نرم افزار جنبی که روی آن نصب می شود به نام Vray.
راینو نیز عمدتا قابلیت های تری دی مکس را دارد با این تفاوت که از مکس، سریعتر و سبک تر می باشد. این نرم افزار جدیدتر، قابلیت های سه بعدی سازی قوی تری نسبت به تری دی مکس دارد ولی ضعف آن در مقابل تری دی مکس این است که مدل ها و آبجکت های آماده برای آن ساخته نشده اند. هر چند برای فرم ها و صحنه های پیچیده تر، ما این نرم افزار را پیشنهاد می کنیم.