معمول ترین روش اجرای لایه رویه، استفاده از ملات خمیری پودر سنگ به همراه سیمان سفید است که در بسیاری از ساختمانها می توان آن را مشاهده نمود. جهت اجرای آن ملات کاملا خمیری را ساخته و با ماله های پلاستیکی روی دیوار به ضخامت ۵ الی ۱۰ میلیمتر اجرا می نمایند. سپس قبل از خشک شدن روی آن را بوسیله تخته ماله های نرم و یا اسفنجی ماساژ می دهند تا سطحی صاف و صیقلی بوجود بیاید. همزمان با این ماساژ به سطح آب پاشیده می شود تا از ترک خوردن و کنده شدن یکباره ملات جلوگیری شود. سطح سیمان سفید نیز حداقل ۳ روز و در هر روز ۲ الی ۳ بار آب داده شود تا به مقاومت مناسب برسد.
در نمای سیمانی یک لایه، دو لایه پایه مرسوم (لایه پایه اول و لایه پایه دوم) با یک لایه پایه جایگزین میشود. مخلوط لایه پایه، شامل الیاف شیشه به اضافه سیمان پرتلند و آهک است که باید با آب و ماسه برای تهیه مصالح لایه پایه ترکیب شود. عموماً ضخامت لایه پایه برای نما ۱۲ میلی متر است و به روشی مشابه لایه خراشیده اجرا شده و سطح آن مشابه لایه پایه دوم صاف میشود. ممکن است یک لایه پایه ضخیمتر، برای تأمین مقاومت در برابر آتش نیاز باشد. لایه نهایی برروی نما یک لایه به روش مشابه نمای سیمانی دو لایه مرسوم اجرا میشود.نمای سیمانی یک لایه باعث کاهش عملیات اجرایی میشود. الیاف شیشه در لایه پایه باعث کاهش ترک خوردگی و افزایش مقاومت خمشی و مقاومت در برابر ضربه میشود.
در روش اول، پس از زیرسازی، ملات خمیری سیمان و پودر سنگ نسبتا روانی را با توجه به رنگ مورد نیاز روی دیوار قرار می دهند سپس اقدام به پاشیدن سنگدانه های ریز رنگی (سنگدانه جوشقان از کیفیت مناسبی جهت این امر برخوردار است) می نمایند. بوسیله فشار بسیار کمی این سنگدانه ها را داخل ملات خمیری مقداری فرو میبرند و در نهایت بوسیله کشیدن اسفنج آغشته به آب روی سطح آن، سنگدانه ها شسته شده و تا حدودی نمایان می گردد.
در روش دوم، پس از زیرسازی، ملاتی خمیری بوسیله ترکیب نمودن سیمان، پودر سنگ و سنگدانه های رنگی ساخته شده و با ضخامت یک الی سه سانتیمتر روی سطح کشیده می شود. سپس قبل از خشک شدن و همزمان با پاشیدن آب روی آن، بوسیله ماله سطح آن را صیقلی کرده و در نهایت سطح آن را با اسفنج آغشته به آب تا حدی ماساژ می دهند که سنگدانه های رنگی آن کاملا نمایان گردند.
ماسه،پودرسنگ،سیمان سیاه، وبعلاوه ی الیاف مخصوص که مورد استفاده قرار میگیرد الیاف موجود در ملات باعث میشود که سیمان ترک نخورد واستحکام داشته باشدو در نظر داشته باشید که هر باند و سینه کفتری سیمانی باید دو لایه رابیتس بسته شود! بعد از سیمان کشی رابیتس نوبت ملات روی رابیتس و تمام کننده باند و طرح مورد نظر میرسد که باید بطور منظم اجرا شود و یک لایه ماسه وسیمان و یک لایه پودر سنگ و سیمان اجرا میشود که ان هم باید به دست استاد وارد و کار بلد اجرا شود چون اگر اشتباهی در اجرا حاصل شود ممکن است که کار ترک بردارد و یا بصورت دقیق اجرا نشود !بعد از باندها وطرح ها نوبت به قاب ها و ابزارهای دور پنجره میرسد که باید بصورت دقیق اجرا شود در اجرای دور قابی که ملات خور آن بیشتر از ۴ سانت باشد میخ کوبی الضامی است و مانع از ترک های عمیق میشود طرح های دور قاب بسته به کار فرما اجرا میشود در نمای کلاسیک از انواع ستون های رومی نیز استفاده میشود که اجرای ان کار ساده ای به حساب نمی آید مثلا در اجرای ستون ده طبقه که ارتفاع ان ۳۳ متر میرسد باید ریسمان کشی و قالب بندی دقیق اجرا شود وتمامی کارها باید به استاد کار وارد سپرده شود بعد از اتمام ابزارهای رومی نوبت به شیشه گذاری و قاب بندی برای طرح آب صاف میرسد و شیشه ها که در عرض یک سانت و نیم و طول متغییر هستند استفاده میشود و بر روی کار اجرا میشود بعد از شیشه گذاری نوبت به پر کردن قابها میرسد و داخل قابها را با ملات مخلوط از پودر سنگ و سنگ شماره ۱ریز و سیمان سفید پر میشود و بعد از انجام عملیات مخصوص خود به طرح دلخواه انجام میشود،بعداز پرشدن قاب ها نوبت به بند کشی میرسد که باید شیشه ها را از جا در اورده و شیارها را با پودر سنگ و سیمان سفید انجام داد و صیقل داد،بعد از همه اینکارها نوبت به صیقل دادن و نانو کاری نما میرسد مواد نانو برای ضد اب شدن نما و ضد گرد و قبار بکار گرفته میشود قبل از انجام نانو باید نما را با سمباته ی مخصوص سطح کار را صیقل داده و روی آن مواد نانو را با قلم رنگ یا پمپ بادی پاشیده میشود به این ترتیب نما کامل شده و به اتمام میرسد.
این نوع از نمای سیمانی پوششی به ضخامت ۲ سانتی متر است که از ملات سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ تشکیل شده و با استفاده از دستگاه دوغاب پاش روی نمای تخته ماله ای پاشیده می شود.
در طراحی نمای سیمانی تگرگی از مصالح درشت دانه استفاده می شود و دارای نا همواری های زیادی است. اما در نمای سیمانی ماهوتی نا همواری های کمتر است و از مصالح ریز دانه استفاده می شود.
یکی از ارزانترین و.درعین حال زیبا ترین هاست .اگر طراحی خوبی شده باشدوتوسط استاد کاران مجرب اجرا شود . از نمای کلاسیک و نمای رومی می توان برای نمای خانه های ویلایی استفاده نمود که گاهاً با توجه به فضای سبز بیشتری که در اطراف خانه های ویلایی است نماهای اجرا شده در مقایسه با آپارتمان ها ، بسیار جذاب، شیک و زیبا می شود.اجرای اینگونه نماها در حالیکه برروی سطوح صاف و.یکدست باشد بوسیله سیمانکار ابتدا خطوطی عمودی و موازی بایکدیگر موسوم به کروم گیری را جهت همتراز کردن.بخش های مختلف در یک دیوار اجرا مینمایند
طرح نما چوب نمایی زیبا، مدرن و به روز است و کاربرد زیادی دارد.
طرح نما چوب برای ساخت نمای داخلی وبیرونی ساختمان، قاب دور پنجره ها، نرده های بالکن، ستون های چوبی، سر در و در ورودی ساختمان، پیشانی وسردر ورودی خانه ها و. همچنین در ویلا سازی ومحوطه سازی باغ ها وباغچه ها به صورت نرده های چوبی، سردر باغ وباغچه ها، طرح نما چوب دور باغچه گلدانی و…ودر ساخت پارکها تالارها ورستوران های سنتی به صورت نیمکت های چوبی، کباب پز طرح نماچوب، آلاچیق های زیبای طرح نماچوب، آبنماو… کاربرد دارد.
طرح سنگ سیمانی وطرح چوب سیمانی به علت استحکام وتنوع طرح نظیر:طرح سنگ برجسته سیمانی,طرح لانه زنبوری سیمانی,طرح سنگ لیسه ای و…واجرا در رنگ های متنوع وبا سلیقه های مختلف وبه علت سنتی بودن وحس ارامش,علاقه مندان بسیاری دارد.