نمای کرتین وال شیشهای در انواع گوناگونی تولید میشود که میتوان به دو گروه اصلی آن یعنی سیستم یونیتایز و سیستم اشاره کرد. قابل ذکر است در اکثر نقاط دنیا سیستم لامل را به نام سیستم استیک(Stick) میشناسند.
دیوار پرده یا اجرای نمای کرتین وال ساختمان و ساکنان را در برابر عناصر محافظت می کند. یک سیستم روکش فلزی غیر سازه ای (قاب) است که برای مقاومت در برابر نفوذ هوا و آب، باد و نیروهای لرزه ای طراحی شده است. جدا از دیوار خارجی است و فقط وزن خود را تحمل می کند. بنابراین می توان از مواد سبک تری برای افزایش زیبایی و همچنین کاهش هزینه های ساخت و نگهداری استفاده کرد. در ساخت و ساز سنتی، دیوارهای خارجی نمای بیرونی را تشکیل می دادند و تنها شکل محافظت شما در برابر آفتاب، باران، باد و برف بودند.
به طور معمول سیستم کرتین وال طیف وسیعی از طراحی نما را تشکیل می دهد. انواع مختلف پانل های قابل استفاده، انواع مختلف شیشه، آلومینیوم یا سایر فلزات سبک وزن، روکش سنگ، پلاستیک تقویت شده با الیاف، پانل کامپوزیت آلومینیوم و پنجره ها قابل استفاده در این نوع نما هستند. اجرای نمای کرتین وال به زیبایی بصری تری در ساختمان می افزایند اما در عین حال نیاز به نگهداری و تمیزکاری منظم دارند.
اگر می خواهید نمای بدون قاب و نمای کرتین وال را اجرا کنید و می خواهید از مشاوره متخصص در این زمینه مطلع شوید، با ما تماس بگیرید. همچنین، ما طراحی و اجرای نمای کرتین وال را با مدرن ترین طراحی ها طراحی و اجرا می کنیم.
تولید و فروش نمای کرتین وال با کیفیت های مختلفی در سطح بازار یا وب سایت های اینترنتی انجام می شود. برای خرید با فروش نمای کرتین وال می توانید از بستر اینترنت و فروش آنلاین بهره برد
هر پروژه هزینه های متفاوتی دارد. بسته به کیفیتی که انتخاب می کنید، چه با کیفیت بالا و چه با کیفیت پایین، می تواند هزینه های مختلفی داشته باشد. نمای ساختمان باید تا حد امکان از محصولات با کیفیت ساخته شود تا در طولانی مدت ظاهر زشتی به ساختمان ندهد. شما می توانید از هزینه اجرای نمای کرتین وال را با صحبت با بخش فروش وب سایت آراز زرین ماندگار اطلاع یابید.
سیستم های دیواری پرده معمولاً با قاب آلومینیوم اکسترود شده طراحی می شوند و معمولاً با موادی مانند شیشه، روکش سنگ یا پانل های فلزی ترکیب می شوند. برای اجازه دادن به نور و هوا ممکن است منافذی اضافه شود. بر اساس ساخت و نصب ممکن است آنها را به دسته هایی تقسیم بندی کنند.
سیستم استیک یا واحد: در سیستم های سنتی استیک، قاب و صفحه های شیشه ای یا مات نصب شده و قطعه قطعه به یکدیگر متصل می شوند. در سیستم مدولار یا واحد، واحدهای بزرگتر، به طور معمول یک طبقه بلند و یک ماژول در کارخانه مونتاژ و لعاب می شوند. سپس حمل می شوند و بر روی ساختمان نصب می شوند. سرانجام، این ماژول های عمودی و افقی با بدنه های مجاور متصل می شوند.
سیستم صفحه باران با آب بندی، مدیریت آب یا فشار برابر: به طور معمول، سیستم های صفحه باران با فشار برابر (PE) بالاترین سطح مقاومت را در برابر نفوذ هوا و آب دارند ، با سیستم های مدیریت شده آب، مطمئن ترین انتخاب بعدی است. تفاوت این دو در محفظه برابری فشار بین مانع خارجی و داخلی است که نفوذ آب را کاهش می دهد و اجازه می دهد تا هر گونه رطوبت به داخل نفوذ نکند. از طرف دیگر سیستم های مهر و موم شده صورت به یکپارچگی آب بندی بستگی دارند و از حداقل اطمینان برخوردار هستند.
نمای کرتین وال شیشهای را میتوان از لحاظ دتایل ظاهری فریم شیشه به دو دسته کلی فریم لس و فیس کپ طبقه بندی نمود.
کرتین وال با توجه به نوع و وزن ماده استفاده شده به سیستم تعلیق سنگین و سیستم تعلیق سبک تقسیم می شوند. سیستم هایی با وزن صفحه بیش از ۱۰۰ کیلوگرم ، سیستم تعلیق سنگین و به سیستم هایی که وزن صفحه آنها کمتر از ۱۰۰ کیلوگرم است ، تعلیق سبک گفته می شوند. سیستم های نما ساختمان جدا از وزن ، بر اساس نوع پوشش نیز طبقه بندی می شوند. با توجه به انواع پوشش ها ؛ سیستم های نمای سرپوشیده ، سیستم های نمای سیلیکونی ساختاری ، سیستم های نمای تابلویی ، سیستم های نمای شفاف ، سیستم های نورگیر ، سیستم های نمای پانل کامپوزیت و سیستم های نمای نازک کاری می توان تقسیم بندی کرد.
سیستم فریم لس دارای فریمی است که از پشت شیشه را قاب کرده و روی لامل به واسطه لقمههای آلومینیومی مخصوص متحرک نگه داشته میشود و از خارج ساختمان تنها درزهایی مابین شیشهها دیده خواهدشد و در دو نوع یوچنل (u-channel) و فول فریم لس (Full Frameless) قابل اجراست.
در سیستم فیس کپ، قاب آلومینیومی دور شیشه وجود ندارد و شیشه مستقیما بر روی سازه آلومینیومی کرتین وال قرار میگیرد و یک پروفیل نگهدارنده یا زهوار که بر روی پایه پیچ میگردد شیشه را نگه داشته و مانع واژگونی آن میشود و نما را هم کاملا آببند و هوابند میکند. روی این نگهدارنده هم درپوشهای متنوعی نصب میگردد.
سیستم واحد به اندازه ماژول معمولی ۵-۶ فوت محدود می شود. هر دو این سیستم ها اساساً با صفحه های لعاب دار هستند. در صورت استفاده از آن ها در ساختمان های بلند، آنها از قسمت داخلی نصب می شوند. ادغام دقیق با عناصر دیگر مانند روکش های دیوار، سقف و غیره برای نصب موفقیت آمیز لازم است.
هر سیستم نمای کرتین وال باید برای جمع آوری هر نوع آسیب در سمت خارجی طراحی شده باشد. جزئیات دقیق و طراحی و اجرای نمای کرتین وال باید از هرگونه حرکتی که در اثر تغییرات حرارتی و فشار باد ایجاد می شود جلوگیری کند.
جنبه بسیار مهم دیگر ایمنی در برابر آتش است. اگر این صفحات لعاب دار به خوبی طراحی شوند، دسترسی آسان آتش نشانان را فراهم می کنند. اما ممکن است دود و مواد سمی را در فضای بسته محصور کنند. بنابراین، در موارد اضطراری، طراحی و اجرای نمای کرتین وال می توانند هم عذاب آور و هم نجات دهنده باشند.
متداول ترین روش نصب، یک قاب آلومینیومی سبک با صفحات پر کننده ساخته شده از شیشه است که روی قاب ثابت شده است. این می تواند به صورت سفارشی متناسب با رنگ، سایه و رنگ طراحی و ساخته شود و در نتیجه انتخاب گسترده ای از یک طراحی نما را ارائه می دهد.
استحکام بالا
سازه آلومینیومی
آببندی و هوابندی
چشمنوازی نما
مدرن و به روز بودن
مقاوم در برابر تنشها و لرزههای آنی ساختمان
بر اساس نوع پروژه هر سازه به صورت دقیق بررسی می شود. پایه هایی که زیر شیشه ها قرار می گیرد در هنگام زلزله به شدت از فشار وارد شده بر شی شه ها می کاهد و تحقیقاتی که در این زمینه شکل گرفته نتایج مثبت دارد. شرکت هایی تاسیس شده که به صورت تخصصی در این زمینه کار می کند.
در روش کرتین وال فریم لس یا شیشه ، اگر به سطح شیشه نگاه کنیم ، یک سطح یکنواخت مشاهده خواهیم کرد ، اما قاب های شیشه ای زیر شیشه سایه می شوند. از مزایای این تکنیک می توان به سهولت در نگهداری و نظافت و همچنین سرعت بالای نصب اشاره کرد. کرتین وال بدون شیشه دو روش مختلف برای نصب دارند. اینکه مخاطبان شما بتوانند انواع کرتین وال را به صورت حضوری و بدون سر و صدا با کیفیت قابل قبول و قیمت مقرون به صرفه خریداری و نصب کنند.
در واقع کرتین وال فریم لس حالت قاب در نمای خود ندارد ولی کرتین وال های ساده به این شکل نیستند.
شرکت ساختمانی آراز زرین ماندگاربا ایجاد ساختاری منسجم، در بکارگیری تکنولوژی روز و در اختیار داشتن کادری مجرب از متخصصین، مهندسین و اکیپ های اجرائی توانمند توانسته است دانش و تجربه ارزشمندی را در صنعت ساختمان بدست آورد.این مجموعه در جهت تسهیل ارائه خدمات به همکاران بخش ساختمان خدمات تکمیلی خود را در بخش های صنعتی از بهترین های هر مورد انتخاب کرده تا بتواند محصول نهایی خود را به بهترین شکل ممکن ارائه نماید،این شرکت با دارا بودن نمایندگی های انحصاری محصولات خارجی و همکاری با شرکت های ارائه دهنده خدمات مورد تایید خصوصاً در نمای ساختمان با تکیه بر دانش فنی و مهندسی آمادگی خود را جهت همکاری با مجموعه خوب شما اعلام می دارد.
امید است با استفاده از متدهای روز،طرح ها و ایده های نوین بتوانیم گام موثری در راستای آبادانی کشورمان داشته باشیم. این شرکت خدمات خود رادر بخش های ذیل متمرکز کرده است:
این نما می تواند شامل ویژگی های زیر باشد:
استفاده از شیشه های دو جداره یا سه جداره
ایجاد عایق دما و صدا
اجرای نما در کل فرم آلومینیومی
اجرای طرح در رنگهای متنوع نیز امکان پذیر است
ویژگی های نمای Curtain Wall به طراح و مجری این امکان را می دهد تا مانور بیشتری روی کار داشته باشند.
موفقیت اجرای نمای کرتین وال به دو ویژگی مهم بستگی دارد که عبارتند از کیفیت واشر، مهر و موم و کیفیت نصب پانل ها به قاب اصلی. بنابراین، اجرای نمای کرتین وال و محافظت برای به حداکثر رساندن عمر آن نیاز به نگهداری منظم دارند. عمر مفید نمای کرتین وال معمولاً ۱۰-۱۵ سال است. رایج ترین سیستم قاب آلومینیوم آنودایز شده است که باید هر از چند گاهی تمیز شود تا از خوردگی آلومینیوم جلوگیری کند. بعضي اوقات نيز نياز به پوشش دهي مجدد يا آنوديزاسيون مجدد دارد.
در نهایت استفاده و اجرای نمای کرتین وال برای محافظت از ساختمان در برابر دما و سرما مورد توجه است. هزینه اجرای نمای کرتین وال به پیمانکاری که با وی قرار دارید نیز بستگی دارد. در صورتی که قصد استفاده و اجرای نمای کرتین وال را دارید، به فکر تمیزکاری و نگهداری از آن نیز باشد.
با پیشرفت علم معماری توجه به مواد ایمنی بسیار افزایش یافته و محققین به دنبال یافتن مسیر های جدید برای حل مشکلات هستند. یکی از اساسی ترین مشکلات کرتین وال شکستگی ها و خورد شدن شیشه ها در اصر زلزله، آتش سوزی و یا هر اتفاق دیگری است.
از طرفی مقاومت نسبت به زلزله یک فاکتور بسیار مهم است که تمام این مشکلات با تکنولوژی موجود در حال رفع هستند و در تلاش برای کاهش خطرات مالی و جانی هستند از طرفی با سرمایه گذاری اصولی و دقیق در مراحل ساخت اولیه به صورت سود چند برابر می توان نتیجه را دید.
شیشه های سه لایه ای که در این سازه استفاده می شود نظیر شیشه های ضد گلوله است و بست هایی که استفاده می شود دقیق و با تکنولوژی روز مونتاژ می شوند.
۱٫ ساخت اسکلت
نوع اسکلت ها بر اساس پنل های مورد استفاده طراحی می شود. اگر طول و مساح بنا زیاد نباشد از اسکلت های لوله ای استفاده می شود ولیکن اگر مساحت کم و ارتفاع زیاد باشد باید از اسکلت های معلق استفاده کرد. در هنگام مونتاژ این امکان وجود دارد بیش از یک اسکلت در هر جبهه استفاده شود.
۲٫ مونتاژ
اتصال دهنده ها
به تمام قطعاتی که باعث اتصال دو بخش به هم می شود سیستم لنگر گفته می شود. این که ما از چه نوع قطعاتی استفاده کنیم بستگی به پوشش سطحی دو قسمت دارد و ممکن است قطعات کاملا با هم متفاوت باشد که عوامل تاثیر گذار مانند مساحت، ارتفاع و.. مربوط است. نکته ای که باید بدانیم این است که این اتصال دهنده ها بعد از تولید با یک لایه گالوانیزه پوشیده می شود که در برابر زنگ زدگی مقاوم است از همه مهم تر این است براساس نوع پروژه و مکان ساخت ماد سفارش داه می شود و ممکن است دو پروژه از محصولات کتملا متفاوت استفاده کند.
مونتاژ لنگر ها
این لنگر ها را به کف یا بتون ها وصل می کنند.
با توجه به نوع پروژه جایگاه لنگر ها تعیین می شود.
این لنگر های توسط رول پلاک های استیل بر سطوح متصل می شوند.
اولین کاربرد کرتین وال در جهان در نمای یک ساختمان دو طبقه از بانک در فیلادلفیا در سال ۱۸۲۰ انجام شد ولی اولین سازه ای که باعث گسترش این تکنیک شد در سال ۱۸۸۳ در شیکاگو برای ساختمان بیمه استفاده شد. در سال ۱۳۵۱کاخ کریستال در لندن از ۳۰۰ تکه شیشه تشکیل شده است. خانه ی پالم نیز در تاریخ ۱۸۴۴ الی ۱۳۶۶ جزء خانه هایی است که از شیشه ساخته شده اند.
در این نوع نمای شیشه ای ، پس از ایجاد زیرسازی با پروفیل های آهنی ( قوطی یا ناودانی ۹ به عنوان کمربند فلزی – از لامل های عمودی و افقی آلومینیومی جهت ایجاد سازه آلومینیومی نمای شیشه ای به عنوان سازه اصلی نمای شیشه ای استفاده میگردد که با نبشی و براکت ( با سوراخ های لوبیایی همگن ) و پیچ و مهره بر روی سازه اصلی زیرسازی تعبیه شده بر روی نمای ساختمان نصب میگردد – پس از اتمام این مرحله – شیشه ها به صورت موقت داخل قاب های آلومینیومی تشکیل شده نصب شده و با استفاده از پروفیل های نگهدارنده – شیشه ها در جای خود ثابت میشود و در نهایت از پروفیل به نام درپوش ( که در انواع مختلفی مانند درپوش یو شکل صاف ۲ سانتی یا باکسی یا درپوش منقاری وجود دارد ) جهت فینیشینگ کار استفاده میگردد – فینیشینگ نمای شیشه ای کرتین وال فیس کپ از بیرون نما – متداولا درپوشی است با رخ ۵۰ میلیمتر و عمق ۱۸ میلیمتر که از بیرون نما بر روی نگهدارنده شیشه ها در جای خودچفت میگردد . سیستم نمای شیشه ای کرتن وال فیس کپ ( یا درپوش دار ) متداولترین سیستم نمای شیشه ای کرتن وال مورد استفاده در ساختمان می باشد .
مانند نمای شیشه ای کرتین وال فیس کپ یا درپوش دار است با این تفاوت که پس از اتمام نصب شیشه ها در جای خود – در یکی از قسمتهای افقی و یا عمودی پروفیلهای کرتین وال در مراحل اجرای نمای کرتین وال به جای نگهدارنده و درپوش از چسبهای با قابلیت انبساط بالا و مقاوم در برابر اشعه خورشید استفاده میگردد .
به ۲ صورت اصطلاحا ۲ کاسته و فول فریم لس ( فریم لس یوچنلی ) مورد استفاده قرار می گیرد که البته مدل دو کاسته به دلیل مقدار بالای استفاده از پروفیل آلومینیوم ( گران بودن بیش از اندازه این سیستم ) امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد .
در مدل دوم که همان سیستم نمای شیشه ای کرتن وال فریم لس ( یوچنلی ) می باشد به صورت کلی به جای اسپیسر معمولی از یوچنل ( که خود شامل ۲ نوع است ( یوچنل پیوسته و گسسته ) استفاده شده و به جای چسب های پلی سولفاید عادی ( که در شیشه های ۲ جداره عادی استفاه می شود ) از چسبهای استراکچرال – دو جزیی – استفاده می گردد – در نمای شیشه ای کرتین وال فریم لس – یوچنلی از نوع خاصی فیکسچر شیشه که به صورت مخفی در نمای شیشه ای کارگذاری میگردد استفاده میشود . .
مزیت اصلی این سیستم عدم استفاده از نگهدارنده های معمول و عدم رویت درپوش در نمای خارجی ساختمان میباشد که به نوعی و تاحدودی نمای شیشه ای به صورت یکپارچه تر از خارج ساختمان دیده میشود و شاید بتوان گفت ایراد اصلی آن محدودیت در ابعاد شیشه های مورد استفاده و هزینه بالای این نوع شیشه ها می باشد .
نوعی دیگر از نمای شیشه ای کرتین وال نمای شیشه ای کرتن وال رینفرس ( تقویت شده با فولاد ) است که بسته به ارتفاع و ابعاد مدول ها و فواصل پروفیل های عمودی و افقی نمای شیشه ای و فواصل بسته شدن پروفیل های عمودی در نمای شیشه ای و فشار های جانبی وارده و ممان اینرسی لازم برای ایجاد سازه ای مستحکم که بتواند وزن و بارهای جانبی را به راحتی انتقال دهد از پروفیل ها با ابعاد متنوعی در ایجاد سازه نمای شیشه ای کرتن وال استفاده میگردد . یکی دیگر از سازه های مورد استفاده در سیستم نمای شیشه ای کرتن وال رینفرس ابتدا از پروفیل های آهنی از جمله تیرآهن آی ۱۰ یا ناودانی و قوطی ۴۰*۸۰*۳ به عنوان استراکچر اصلی فلزی نمای شیشه ای ( به صورت اتصال جوشی ) استفاده میشود . این نوع سازه با توجه به یکپارچگی و ممان بالا تحمل بسیار بالایی در مواجه با بارهای وارده بر نما دارد . پس از اجرای سازه آهنی از مقاطع آلومینیومی خاص یو شکل ( با انفصال توسط عایق دی الکتریک ) جهت پوشش قسمت داخلی و خارجی سازه اهنی استفاده میگردد – این نوع سازه ( نمای کرتین وال رینفرس ) درنمای پروژه هایی به کار گرفته میشود که امکان استفاده از سازه آلومینیومی معمول – به تنهایی – وجود ندارد . از جمله محاسن این سیستم میتوان به استحکام بسیار بالا – اجرای طرح های نامنظم هندسی در نما و امکان استفاده از شیشه هایی با ابعاد بسیار بزرگ جهت ایجاد چشم انداز مناسب مخصوصا در پروژه های ویلایی و اداری – تجاری میتوان اشاره نمود .
وزن کم و در نتیجه کاهش بارهای وارده بر سازه اصلی ساختمان .
ایجاد فریم های با ابعاد بزرگ و در نتیجه ایجاد چشم انداز مناسب ( به خصوص در ساختمان های اداری – تجاری و ویلایی )
استحکام و پایداری بسیار عالی ( به شرط انتخاب پروفیل های مناسب ) و زیبایی منحصر به فرد
در صورت اجرای استاندارد و استفاده از زیرسازی مفصلی : جلوگیری از مخاطرات تکانه های آنی ساختمان
استفاده از شیشه جهت استفاده از نور طبیعی و همچنین کنترل نور توسط شیشه های رنگی
عایق بندی مناسب جهت کنترل میزان صوت ورودی به فضای داخلی ساختمان و امکان استفاده از شیشه های ۱- ۲ و ۳ جداره.
استفاه از انواع رنگ های پودری الکترواستاتیک ( ساده و سمباده ای ) – آنادایز ( مات – براق – خش دار ) و طرح چوب برای زیبایی بخشی هر چه بیشتر به فضای داخلی و خارجی نما