سرامیک خشک در انواع مختلفی تولید شده اما سرامیک پرسلانی و سرامیک سفالی یا تراکوتا، دو نمونه رایج از این گونه مصالح است که در نماهای مدرن به گونهی نصب خشک همراه با زیرسازی مورد استفاده قرار میگیرند. سرامیکهای پرسلانی مزایای بالاتری نسبت به سرامیکهای غیر پرسلانی دارا میباشند.
در این روش تایلهای سرامیک خشک به وسیله قطعات کلیپس بر روی ریلهای آلومینیومی زیرسازی نصب میگردند و این کلیپس ها در نما باقی می ماند و به این دلیل به آن روش نمایان می گویند.
در این روش ابتدا بر قسمت پشت سرامیکها توسط دستگاه اتوماتیک شیارزن شیارهایی در دو جهت معکوس تعبیه میشود و سپس کلمپها به وسیله برجستگیهایی که دارند توسط چسب مخصوص داخل این شیارها کاملا محکم میشوند. سپس سرامیکها از طریق کلمپ بر روی ریل مستقر شده و به وسیله پیچی که بر روی کلمپ تعبیه شده است در محل خود رگلاژ میشوند.
این روش مخصوص سرامیک های دو جداره می باشد، قطعات کلیپس فلزی بر روی ریلهای آلومینیومی عمودی زیرسازی نصب میگردند و درون شیارهای سرامیک قرار می گیرند. بنابراین کلیپس ها در نما دیده نمی شوند.
این روش نیز مخصوص سرامیک های دو جداره می باشد، بدین صورت که پروفیل اچ شکل افقی درون این شیارها قرار می گیرد. و خود این پروفیل نیز به یک ریل آلومینیومی افقی که سازه اصلی می باشد آویز می شود.