اسپایدر ( Spider )

اجرای نمای خشک ( Dry Fecade )
خرداد ۳۱, ۱۳۹۶
ترمو وود (Thermo wood)
خرداد ۳۱, ۱۳۹۶

اسپایدر ( Spider )

نمای اسپایدر به نوعی از نماهای مدرن شیشه ای گفته می شود که در آن شیشه به وسیله اتصالات نقطه ای به سازه متصل می گردد. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمان های تجاری و اداری بوده و در صفحه شیشه هیچ گونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمی شود. بطور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع سازه ای از جمله سازه های فلزی ، کابلی و شیشه ای می باشد که با توجه به کاربری ساختمان ، بارگذاری و هزینه از آنها استفاده می شود.

نمای اسپایدر از اجزای زیر تشکیل شده است:

۱ـ شیشه های با ابعاد بزرگ که به وسیله تکنیک‌های مختلف لمینت و سکوریت کاملاً ایمن گردیده است.
۲ـ اتصالات و بست‌های اسپایدر که تمام استیل می‌باشند و برای اتصال سازه به شیشه از آن استفاده می شود.
۳ـ سازه ها و بادبندهای محاسبه شده که اسکلت اصلی نما را تشکیل داده و با در نظر گرفتن فشارهای داخلی مانند باد، زلزله و وزن، ارتفاع شیشه‌های نما طراحی می‌گردد.

۴ـ پر کننده فاصله بین شیشه‌ها (نوارهای استیل و چسب که آب بندی نما را سبب می شود).

 

ویژگی های نمای اسپایدر

لرزه پذیر بودن

قابلیت شکل پذیری

پوشش دکوراتیو نمای خارجی

پوشش دکوراتیو نمای داخلی (پارتیشن‌ها)

استفاده از فن آوری روز دنیا برای تولید یرآق آلات

قابلیت تلفیق با نماهای دیگر

اجرای سریع و آسان

دقت بالای خطوط افقی و عمودی (درز شیشه‌ها)

انواع روش‌های اجرایی

اسپایدر با سازه خرپا (spider truss) و سازه لوله‌ای (spider pipe)

در هر دو سیستم، سازه نگهدارنده از جنس لوله‌های استیل یا مقاطع فولادی با قطرها و ضخامت‌های متفاوت بوده که براساس میزان بارهای مرده و زنده وارد به سازه انتخاب می‌شوند.

اسپایدر فین گلس (glass fitting)

در این سیستم به جای سازه استیل، از سازه شیشه‌ای (با ساختار دو یا چند لایه شیشه لمینت) که وظیفه تحمل نیروها را به عهده دارد استفاده می‌شود. به این ترتیب که این تیغه شیشه‌ای عمود بر صفحه نما در پشت نما قرار گرفته و دسته‌های اسپایدر پلیتی دو طرف سازه شیشه‌ای کار گذاشته شده و با پیچ استیل به آن تثبیت می‌شود و در انتها شیشه نما بوسیله همین دسته‌ها و روتیل‌ها در جای خود تعبیه می‌شوند.

 

اسپایدر با سازه کابلی (cable truss)

در این سیستم به جای استفاده از پروفیل‌های فلزی و یا شیشه جهت مهار و انتقال نیروهای ثقلی و جانبی شیشه، از کابل‌های مخصوص استفاده می‌گردد. این کابل‌ها به صورت کراس (متقاطع) اجرا می‌گردند. از تفاوت‌های دیگر این روش، متفاوت بودن کانکتور یراق اسپایدر می‌باشد تا بتواند کابل‌های مهاری را از خود عبور دهد. ضمنا در این نوع اسپایدر جهت فیکس نمودن کابل‌های مصرفی معمولا از قطعاتی به نام تنشن راب(Tenssion rob)  استفاده می‌گردد.

اسپایدر کلمپ/ ایکس (clamp)

می‌تواند تلفیقی از روش‌های اسپایدر کابلی و یا خرپایی را شامل شود که تفاوت اصلی آن در نوع یراق مورد استفاده می‌باشد. قطعات کلمپ به صورت یک قطعه صلیب شکل بوده که شیشه را در خود جای می دهند و قطعات ایکس قطعاتی هستند که بصورت حرف ایکس و یا اچ انگلیسی بوده و توسط پیچ هایی که در شیشه جاسازی می شوند به اسپایدر متصل می‌گردند.

اسپایدر با سازه اسپیس فریم (space frame)

به ترکیبی از سازه فضایی و نمای اسپایدر اطلاق می‌شود که نقش سازه نما به عهده سازه فضایی می‌باشد، که در محل دسته‌های اسپایدر دارای گره فولادی بوده و نمای اسپایدر به روی همین گوی‌های فلزی اجرا می‌شود. از جمله کاربردهای آن می‌توان اجرای دقیق سطوح کروی و چند قوسی، شیشه‌های سقفی و … را نام برد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.