یک میله افقی یا شیبدار با قابلیت گرفتن با دست که به عنوان راهنما یا تکیهگاه عمل میکند. پیمانکار نما با اجرای هندریل در ساختمان خود هم به زیبایی ساختمان خود می افزاید و هم باعث امنیت افرادی می شود که در ساختمان رفت و آمد می کنند و مانع سقوط و افتادن آنها می شود.هندریل ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به آن می پردازیم.
نردههای راهپله (دستانداز یا هندریل) و حفاظها (یا جانپناهها) را میتوان به سه گروه زیر تقسیم کرد که با توجه به کاربری و نوع ساختمان و باتوجه به دکوراسیون ساختمان پیمانکار نما برای اجرای هندریل یکی از موارد زیر را انتخاب می کند:
نرده شیشهای
نرده استیل
نرده آلومینیومی
هندریل شیشهای یکی از جدیدترین و مدرنترین محصولات در زمینه نرده و حفاظ میباشد که مجری نما برای پروژه خود از آن استفاده می کند. این سیستم هندریل به دلیل شفافیت شیشه دارای قابلیت هماهنگی با اکثر فضاها و سبکهای معماری بوده و با ایجاد ساختاری یکپارچه و شفاف مورد توجه پیمانکار نما قرار گرفته است. این هندریلها دارای طرحهای بسیار متنوعی هستند و در عین حال امکان استفاده از طیف گستردهای از یراقآلات و شیشه های سکوریت، لمینیت و خم در آنها وجود دارد. این عوامل سبب شده که هندریل شیشهای علاوه بر زیبایی بصری ایمنی بسیار بالایی را نیز تامین کند.
در هندریلهای شیشهای به کمک ترکیب استیل و شیشه میتوان در کنار تامین ایمنی بسیار بالا، به جلوههای زیباییشناسی خیره کنندهای نیز دست یافت. همچنین در هندریلهای شیشهای میتوان به جای استیل از ترکیب شیشه و آلومینیوم نیز استفاده کرد.
بد نیست بدانید هر یک از سیستمهای هندریل شیشهای نیازمند انجام طراحی بوده و نصب آنها به روش منحصر به فردی انجام میشود. دانش فنی، دقت و ظرافت و البته تجربه نقش تعیین کنندهای در تامین زیبایی و امنیت هندریل شیشهای ایفاء مینماید.
نردههای استینلس استيل از زیبایی بسیار بالایی برخوردارند و امروزه به عنوان یک کالای پرطرفدار در بسیاری از پروژههای ساختمانی برای پیمانکار نما به کار برده میشوند. به واسطۀ استفاده از كروم (حداقل به میزان ۱۰٫۵ درصد) در آلیاژ نردههای استیل، مزیت عمدۀ این نردهها، مقاومت مادام العمر در برابر زنگزدگي و تغيير رنگ است.
بسیاری از مواقع دیده شده که نردههای استیل بعد از سپری شدن یک بازۀ زمانی دچار لقی شده و شل شدهاند. این موضوع یکی از بزرگترین دغدغههای خریداران در سفارش هندریل استیل است. عوامل مختلفی در شل شدن نردههای استیل دخیل هستند که مهمترین آن نصب غیر استاندارد نرده استیل توسط افراد غیر حرفهای است. طراحی دقیق و حساب شده، تکنیکهای مناسب نصب، همچون جوشکاری آرگون و استفاده از ابزار و یراقآلات استاندارد از روشهایی هستند که لازم است برای جلوگیری از شل شدن نردههای استیل به کار برده شود.
استفاده از آلومینیوم یکی از مدرنترین و جدیدترین مصالح برای ساخت هندیل بشمار میرود. بیلتهای آلومینیوم در دمای ۴۰۰ درجه سانتیگراد که نرم و شکلپذیر شدهاند توسط دستگاه اکستروژن به پروفیل با شکل مورد نظر تبدیل میشوند. در ادامه پروفیل برش خورده داخل کوره قرار گرفته و در اثر اکسید شدن منیزیم به یک پروفیل سخت تبدیل میشود. در مرحله بعد عملیات پرداخت یا پولیش بر روی آن انجام میشود. آندایزینگ مرحلۀ بعدی است که در آن یک پوشش بسیار نازک روی مقطع ایجاد میشود که مانع از تغییر رنگ و خوردگی آلومینیوم خواهد شد.
نردۀ آلومینیومی جایگزین خوبی برای نردههای چوبی و آهنی برای اجرای هندریل پیمانکار نما است.
از مزایای نردۀ آلومینیومی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نرده آلومینیوم بسیار سبک بوده و در عین حال مقاومت مناسبی داشته و ایمنی مناسبی را تامین میکند.
دارای طرحها و رنگهای بسیار متنوعی بوده و باعث زیباتر شدن محیط میشود.
در مقابل رطوبت مقاوم بوده و میتواند در مناطق مرطوب به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.
نرده آلومینیومی با گذشت زمان دچار شل شدگی نمیشود.
برای نصب نردههای آلومینیومی به جای پیچ متری، پایهها توسط پیچهای ساختمانی به کف متصل میشوند. این سیستم، در صورت بکارگیری طراحی و نصب اصولی، به هیچ عنوان به مرور زمان دچار شل شدگی نمیشود.